top of page

ÄLSKADE KALLBAD

TACK KALLBAD, FÖR ATT JAG FANN DIG.


Varför kallbadar jag? Vad är det bra för? Nyfiken? Läs vidare.

Under förra året drog jag igång en kallbadsutmaning på instagram, vilket gav en helt fantastisk respons och vi var många som delade med oss av upplevelser och härliga bad.

Jag är så nyfiken, har du fortsatt eller kallbadar du?

JAG BLEV FAST. Min kropp kan längta efter ett kallt bad och bara få skölja av stress, tankar, rensa energi och känna ruschen i kroppen. Det bästa som finns efter en arbetsdag är att duscha iskallt, eller kallbada (helst) och sen få gosa ner sig i en varm morgonrock och dricka en kopp te. WOW!


Vad är kallbad bra för?

  • ️ Antal endorfiner ökar – ett hormon som får oss att må bra och kan minska smärtor.

  • Adrenalinet stiger vilket ger de flesta av oss känslor av glädje och seger.

  • Dopamin, hormonet som minskar stress ökar, vilket innebär att kallbad ökar vår stresstålighet.

  • Kallbad ger oss mer energi, minskar och motverkar trötthet.

  • Blodtrycket sänks

  • Sätter igång blodcirkulationen

För mig, som haft en trolig smärtresa så har kallbad hjälpt mig att reducera stress som ofta resulterat i spänningar och smärta. Jag började kallbada regelbundet och får jag inte till det så blir det en iskall dusch ofta Jag får igång blodcirkulationen på ett helt annat sätt och hela kroppen som ofta kan spänd och stel.Senaste inlägg

Visa alla

Fyra favoriter - homeopatmedel & cellsalter

SÅ, vad är då homeopatmedel och cellsalter? Homeopatiska medel är läkemedel som ordineras utifrån sjukdom. “Lika bota lika” är ett uttryck som används och är ett grundantagandet för homeopatin. Menas

Comments


bottom of page