top of page

Förlossning och mammapoäng


I skrivande stund sitter jag på ett café och dricker en matchalatte. Han sparkar på för fullt i magen och gör sig påmind om att han finns. Lägger en hand på magen och stryker ömt. Jag är här.


Genom att säga saker högt och när ni delar era tankar, erfarenheter och resor så växer jag, så tack!


Inget diplom har dimpat ner i min brevlåda än där det står “grattis, du är i vecka 34. DU ÄR HELT OTROLIG”. Jag får helt enkelt lita på mina egna tankar kring att jag tagit mig till 8,5 månad.Gick kursen "Föda utan rädsla" som jag fick höra skulle vara så bra, vilket jag instämmer om nu i efterhand. En utav kursledarens första frågor var “har du läst boken Föda utan rädsla” varav mer än hälften snabbt räckte upp handen. Ljuger dem eller har de läst boken? Jag har tänkt köpa hem den...räknas det?


En stor del av kursen var andning och jag kände mig genast som en GRYM blivande mamma. Jag kan ju andas oftast, har ju övat på detta i många år och även något jag lär ut till mina klienter i mitt jobb som mindfulnessinstruktör. Jag vet hur jag kan ta mig igenom smärta och panik med hjälp av andning. YES, min mammapoäng sköt i höjden under kursen och jag. Tack till er som delade om kursen, jag och Chant är mer samspelta och trygga nu. Kursen var även riktad mycket till den andra parten och hur hen kan stötta sin partner. Vad personen kan säga, tänka och göra. Så himla viktigt med stödet. Vi fick även skriva ett kortare avtal till varandra där jag bjuder in honom med fullt förtroende genom hela tiden, liksom han.
Detta klarar vi och jag känner mig inte så orolig inför förlossningen. Tänkte under kursen att jag måste beställa den där jäkla boken, samma tanke som jag tänkte för sex månader sen, men efteråt kändes det så bra. Har ju gått en hel kurs i förlossning nu så det blir nog inget köp. Kanske köper jag den efteråt. Kan ju vara fantastiskt kunskapsmässigt inför mina klienter som är mammor.


Har du läst boken? Vad säger du, är det en bra investering?


Matchalatten börjar ta slut och jag skulle kunna dricka tre till känns det som. Men koffeinet..man ska ju inte dricka koffein som gravid. Nej, tankarna. Sluta nu, den var supergod och det är verkligen okej. BALANS Jonna. Juste!


Hoppas du har en fin dag i balans.


Comments


bottom of page