top of page

GLUTENFRITT SAFTIGT BRÖD

Någon mer än jag som ÄLSKAR BRÖD?? Glutenfritt. Matigt. Saftigt. Enkelt. ⁣🥖




Du behöver

2 dl solrosfrön⁣

1 dl pumpakärnor⁣

1 dl hela hasselnötter ⁣

1 1/2 dl linfrön ⁣

4 1/2 havregryn ⁣

1 dl sesamfrön ⁣

1/2 dl psylliumfrön ⁣

2 msk chiafrön ⁣

2 tsk havssalt⁣

1/2 dl olivolja ⁣

4 1/2- 5 dl vatten ⁣

Gör såhär

Sätt ugnen på 160 grader. Rosta solroskärnor, pumpakärnor och hasselnötter i ca 10 minuter. ⁣

Höj ugnen till 200 grader. Blanda allt samman utom sesamfröna. Degen ska vara ganska tjock och när du bearbetat färdigt degen, häll upp den i en form med bakplåtspapper. Toppa med sesamfrön. ⁣

Grädda i ca 50 min tills sesamfröna fått en fina gyllenbrun färg. ⁣

bottom of page