Någon mer än jag som ÄLSKAR BRÖD?? Glutenfritt. Matigt. Saftigt. Enkelt. 🥖


Du behöver
2 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl hela hasselnötter
1 1/2 dl linfrön
4 1/2 havregryn
1 dl sesamfrön
1/2 dl psylliumfrön
2 msk chiafrön
2 tsk havssalt
1/2 dl olivolja
4 1/2- 5 dl vatten
Gör såhär
Sätt ugnen på 160 grader. Rosta solroskärnor, pumpakärnor och hasselnötter i ca 10 minuter.
Höj ugnen till 200 grader. Blanda allt samman utom sesamfröna. Degen ska vara ganska tjock och när du bearbetat färdigt degen, häll upp den i en form med bakplåtspapper. Toppa med sesamfrön.
Grädda i ca 50 min tills sesamfröna fått en fina gyllenbrun färg.