top of page

Kakaoceremoni - hur och varför?

KAKAO MAGI.


Varför kakao?

Kakao är frukten från trädet Theobroma cacao, vilket betyder ”gudarnas mat”. Centralamerikas ursprungsbefolkningar betraktade kakaon som en helig dryck och använde den i ceremonier som en källa till läkande, gemenskap och inspiration. Vår hjärna är en otroligt komplex ”apparat” och kakao frigör signalsubstanserna dopamin och serotonin som har humörhöjande effekter.


Erfarna användare anser att kakao intensifierar energifältet kring hjärtat. När kakao konsumeras i grupp förstärks energifältet exponentiellt och blir mer effektivt och på så sätt kan man dela personliga upplevelser som ger klarhet och inspiration. Detta gäller även när du gör det själv och nedan delar jag hur du kan ha en liten ceremoni för dig själv och stärka ditt inre.


Förberedelser

♥︎ Förbered din kakao enligt recept nedan.

♥︎ Välj ut en lugn och trygg plats du kan återvända till.

♥︎ Tänd ljus och lägg fram föremål som symboler eller som du tycker är vackra, så som kristaller, fjädrar, stenar, blommor etc.

♥︎ Rena ditt space med tex palo santo eller rökelse.

♥︎ Gör i ordning din ceremoniella kakao och häll upp i din favoritkopp. ♥︎ Sätt på en härlig lista som du kan lyssna på svagt i bakgrunden.

♥︎ För koppen med kakao till ditt hjärta och sätt din intention, ex "Jag har all kraft inom mig att klara det jag står inför just nu". ♥︎ Ta fram papper och penna och skriv ett brev till dig själv om ett år. Skriv allt som kommer, kanske vad du önskar ska ske, vad du vill känna och uppleva då och vad du vill ha mer av/slippa. Öppna brevet om ett år och återvänd till din speciella plats, med dina symboler, musik, kakao och läs brevet.


En kopp kakaodryck

2 msk kakao

1 nypa salt

1 nypa chili eller några chiliflakes

1,5 – 2 dl vatten eller plantmjölk (havre, mandelmjölk)

1 krm ceylon kanel

1 krm kardemumma

1/2 tsk mald raw lakritsstång (kan uteslutas) Gör såhär Värm vätskan till max 40 grader (lite mer än fingervarmt) Blanda samman alla ingredienser. Klart! Ha en fantastisk stund för dig själv och dela gärna din ceremoni med andra eller med mig <3 Massa kramar och kom ihåg, små förändringar kan skapa magi. Jonna

Senaste inlägg

Visa alla

Fyra favoriter - homeopatmedel & cellsalter

SÅ, vad är då homeopatmedel och cellsalter? Homeopatiska medel är läkemedel som ordineras utifrån sjukdom. “Lika bota lika” är ett uttryck som används och är ett grundantagandet för homeopatin. Menas

Kommentare


bottom of page