top of page

Livets kärlek till och i min kropp

Det är mycket nytt som sker under en graviditet, mer än jag någonsin kunnat föreställa mig. Kroppen förändras liksom tankar och värderingar, delar mer om detta nedan.


Tiden springer förbi och jag har gått in i vecka 33, vilket betyder att jag är beräknad om ca 7 veckor. Kommer jag att vara mamma om mindre än två månader?? Stämmer det verkligen, eller är jag bara supersvullen i magen? Jag blir fortfarande chockad emellanåt när jag går förbi en spegel eller tittar neråt och ser en stor kula. Där inne ligger han och myser och har det hur bra som helst hoppas jag. Det känns så. Det känns väldigt bra och precis som det ska, även då jag aldrig varit med om något liknande tidigare.


I takt med att han växer så växer också kärleken till honom, men även till min kropp. Tänk allt som sker inom kroppen just nu, som den sköter av sig själv. Det är ju helt otroligt att ett liv skapas och att kroppen vet exakt vad som ska göras. Ju mer jag lyssnar, desto lättare går det. En väldigt stor respekt har vuxit fram till den kvinnliga kroppen och hur mycket den klarar. Skavanker här och var som jag lagt tid på innan att kritisera finns inte längre, utan en heder till kroppen som gör i princip allt jag önskar. Kroppen förtjänar bara kärlek, oavsett gravid eller inte såklart, men det krävdes en så stor omställning för mig att genuint kunna känna det.


Om jag på något vis kan förmedla det tankesättet till dig som läser, som också har en helt otrolig kropp- att den är mäktig och förtjänar kärlek varje dag oavsett, så är jag glad.


Jag har, under flera år tidigare jobbat med låg självkänsla och kastat så mycket elaka ord om min kropp. FÖR VAD? Det kommer ju inte att ramla ner en annan kropp från himlen för att mina tankar vill det. Så antingen börjar jag se den helt magiska köttkostymen som jag går runt med för vad den är, precis så perfekt som den är eller så fortsätter jag att ägna tid åt att vilja ha något annat.


Vad är dina tankar här? Dela så gärna här eller i mina andra kanaler. Jag tror att det är så viktigt att säga saker högt och sätta ord på det.


Ha en magisk dag och du, din kropp är M A G I!


Comments


bottom of page