top of page

MOROTSBRÖD

Dessa bröd blev så goda att du kan äta dem som de är utan pålägg om du vill🥰⁠



Dessa bröd blev så goda att du kan äta dem som de är utan pålägg om du vill🥰⁠

Ca 6-8 stycken 🥕 bröd ⁠

Du behöver

2 dl havregryn (glutenfria) ⁠

1 mosad banan ⁠

1 dl majsmjöl, havre eller bovetemjöl ⁠

2 msk chiafrön + 6 msk vatten (chiaägg) ⁠

3 msk kokosolja ⁠

1 stor riven morot ⁠

1/2 dl vatten ⁠

1/2 tsk salt ⁠

1/3 tsk gurkmeja ⁠

Gör såhär

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda vatten och chiafröna så de får svälla någon minut. Mosa bananen i en bunke och blanda samman alla ingredienser till en ganska kladdig smet. ⁠

Grädda på en plåt i ca 12 minuter tills bröden får en gyllene yta. ⁠

bottom of page