top of page

PUMPASOPPA

Len. Krämig. Ljuvlig PUMPASOPPA 🧡⁣


2 personer ⁣

1 butternut pumpa ⁣

1 gul lök ⁣

2 dl kokosmjölk ⁣

25 gr färsk salvia ⁣

1/2 pressad citron ⁣

3 msk olivolja ⁣

Salt ⁣och peppar

Gör såhär

Sätt ugnen på 175 grader. Skär pumpan i ca 5 cm bitar och fördela jämt på en plåt. Skvätt över lite olivolja och grädda i ca 30-40 minuter. ⁣

Ta fram en stor kastrull och hetta upp salvian till den blir nästintill krispig i lite olja. Hacka löken och häll i tillsammans med kokosmjölken. Värm på låg tills pumpan är klar. ⁣

När pumpan är mjuk, häll i denna och koka i ytterligare 10 min. Tillsätt därefter vatten så bara några bitar på toppen inte är täckta. Låt koka i 15 min. Tillsätt citronsaften och oljan, samt kryddor. ⁣

Mixa samman och toppa med rostade pumpakärnor och färska örter🌿⁣

bottom of page