Len. Krämig. Ljuvlig PUMPASOPPA 🧡
2 personer
1 butternut pumpa
1 gul lök
2 dl kokosmjölk
25 gr färsk salvia
1/2 pressad citron
3 msk olivolja
Salt och peppar
Gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader. Skär pumpan i ca 5 cm bitar och fördela jämt på en plåt. Skvätt över lite olivolja och grädda i ca 30-40 minuter.
Ta fram en stor kastrull och hetta upp salvian till den blir nästintill krispig i lite olja. Hacka löken och häll i tillsammans med kokosmjölken. Värm på låg tills pumpan är klar.
När pumpan är mjuk, häll i denna och koka i ytterligare 10 min. Tillsätt därefter vatten så bara några bitar på toppen inte är täckta. Låt koka i 15 min. Tillsätt citronsaften och oljan, samt kryddor.
Mixa samman och toppa med rostade pumpakärnor och färska örter🌿