top of page
IMG_8211 2.JPG

Mer om min resa

Nedan delar jag mer om min resa och hur det hela slutade med att jag blev med företag och flyttade till Spanien.

När jag var 23 år sa det PANG och jag fick mitt tredje diskbråck. Jag hade haft problem med ryggen tidigare med ett diskbråck och smärta, men inte på den nivån. Från den dagen så förändrades hela mitt liv och vad jag inte visste då var att jag hade en enorm smärtresa framför mig som skulle bli väldigt lång och omvälvande, både psykiskt och fysiskt.

Jag träffade ett 20-tal specialister under sju års tid, varav de flesta tyvärr inte kunde hjälpa mig. Jag var ”ett svårt eller hopplöst fall” där lösningen var att  pumpa i mig och testa olika mediciner. Tyvärr pratades det inte om biverkningarna efter höga doser morfin och de 22 andra tabletterna jag åt varje dag under lång tid.

 

Magproblem. Herpes. Hormonobalans. Depression. Olust. Smärta. Trötthet osv. Listan kan göras lång och deppig.


VÄNDPUNKT. Tillslut så hittade jag in på spåret ”holistisk hälsa” där det pratades om att se till grundproblemet och kroppen som helhet. Där man pratade om att läka kroppen från insidan och ut på naturlig väg. Desperata jag, som då testade allt, hoppade även på detta tåget och blev bättre på några månader, kontra mina år innan. Det blev då väldigt naturligt att själv utbilda mig inom hälsa till holistisk hälso- och livsstilsterapeut. En livsinvestering som vände tillbaka livet. Jag insåg att det inte var optimalt för mig att gå tillbaka till mitt tidigare jobb i en stressande miljö och bransch. Jag hade gjort världens resa med min hälsa själv och insåg också att jag kunde hjälpa andra med liknande problem.

Jag blev kvitt med ovan problem och jag tog kontroll över det omöjliga. Smärtan.

 

LIVET MOT DRÖMMEN. Livet kastades om i takt med att jag blev bättre och bättre under utbildningen och jag insåg jag kunde hjälpa andra med liknande problem. Det hela slutade med att jag startade företag, sa upp mig från mitt supertrygga heltidsjobb och jobbar idag i Holistic Jonna AB med att bla utbilda och coacha inom holistisk hälsa. Jag tog även upp drömmen om flytt utomlands och att lära mig ett nytt språk. Spanien blev destinationen och idag förstår jag kraften av att våga drömma.

Rätt hjälp för mig var en utbildning och vill du läsa mer om detta, fortsätt skrolla ner.

 

Vision

Mina utbildningar

Holistisk hälso- och livsstilsterapeut

Diskbråck, depression och en mörk framtid var resultatet av en ohållbar livsstil under många år. Jag pressade mig själv så pass hårt under väldigt många år, där kroppen sa ifrån flera gånger, men där jag gång på gång körde över mig själv och la i en ännu högre växel. Allt detta mot min kropp för prestation, pengar och en framgångsresa. Tillslut sa kroppen stopp och jag var tvungen att backa helt och forma om. Renovera hela mitt stora palats jag lyckats bygga upp från väldigt tidig ålder och ta in andra verktyg för att göra det hållbart denna gång. Det som stod på spel nu var hela min kropp.

 

Jag kom in på spåret holistisk hälsa där det pratades om att se till grundproblemet och kroppen som helhet. Jag läste om att läka kroppen från insidan och ut på naturlig väg.

 

En livsinvestering som vände tillbaka livet. Hela min värld blev anatomi, näringslära, tung- och ansiktsdiagnostik, homeopati, mindfulness, drömmar och framtid.

 

Efter min holistiska utbildning stod jag inte bara en mängd verktyg och en förståelse för min kropp, utan också med eget företag och en ny livskraft. Jag hade börjat våga drömma igen och leva i riktning mot mitt önskade läge.

Nyckeln för mig var att se till hela kroppen och inte bara stirra mig blind på bla smärtan. Hur mår min inre verkstad som njurar, tarmar, lever? Och hur står det till med mitt sinne, tankar och själ? Jag behövde hjälp utifrån för att förstå detta. 

Mindfulnessinstruktör

Medveten närvaro. Icke dömmande. Acceptans. Några ord som beskriver vad mindfulness innebär för mig och som jag jobbar på och med dagligen, både med mig själv och med mina klienter. Att vara närvarande i tankar och kropp. Att acceptera och hålla alla känslor och tillstånd. Detta är enligt mig är ett livsjobb och något som är väldigt svårt emellanåt. Att släppa taget om tankar, beteenden som inte gynnar och gamla mönster och att hitta till nuet. För mig handlar det inte om att sitta med benen i kors i total tystnad, utan jag utövar meditation både i stillhet och i aktiv rörelse. Ibland kan vi behöva gå in i kroppen genom tystnad och stillhet och ibland genom aktivitet. Vi alla är olika och det gäller att hitta ett sätt som funkar för just dig, för att därifrån utvecklas inom mindfulness och vara i närvaro.

 

Grundbultarna. Vad händer när vi agerar medvetet? Vad händer när vi accepterar våra känslor? Vad händer när vi är medvetet närvarande i våra val? 

NLP business coach

NLP (Neuro-Lingvistisk Programmering) - är ett begrepp som handlar om personlig utveckling och beteendeförändring.

Det jag fastnade för inom NLP var att kunna utbilda större grupper inom bla hållbar förändring, mindset, tillstånd och beteenden, men främst att få med mig kunskapen för mig själv och mina klienter. Idag har jag verktyg för att kunna vägleda på ett djupare plan och jobba med allt ifrån trauman, rädslor, tillstånd, beteende och hur dem är kopplade till vårt undermedvetna. Hur vi kan nå det verkliga grundproblemet och jobba med hela vår enhet, kroppen, hjärnan och själen för att nå passion, mål och drömmar. 


Vad händer när vi kombinerar det bästa av tre världar, det logiska, det emotionella och samtidigt förankrar det i kroppen? 


För mig hände Spanien. Jag kände att jag inte var sann mot varken min omgivning eller mot mig själv. Kände mig ofta rädd och att det jag gjorde inte var meningsfullt eller tillräckligt trots fantastisk respons i mitt företag. Jag började jobba med min självkänsla och utforska större frågor som passion, högre syfte och kall i livet. Idag lever jag i mitt önskade läge och vågar drömma stort. 

 

Jag har skapat utbildningen sårbar och kraftfull där jag delar mina bästa verktyg och nycklar inom mindfullness och NLP.
 

bottom of page