top of page

Vilka är de bästa områdena att bo i? 

Det beror på vad du är ute efter. Det som är så härligt är att alla små städer/byar mellan Malaga till Marbella har sin egna charm och utmärker sig på sitt sätt. Alla ligger inom 1,5 h max från flygplatsen och går smidigt med både buss och taxi att ta sig till. Jag själv har bott i en hel del olika städer, läs mer nedan. 

IMG_3709.JPG

Cancelada

Här började min resa i en liten by med få restauranger och en harmonisk miljö med mycket grönområden och havet ett stenkast ifrån. Fantastisk strandpromenad som sträcker sig hela vägen till Estepona. Ett mer spanskt område som jag varmt kan rekommendera och även där jag är tillbaka nu igen. Marknad på lördagar.

IMG_6075.JPG

San Pedro

Väldigt centralt, men lite utanför Marbella. Mellan denna stad och Cancelada har jag köpt lägenhet (7 min från Marbella) och är enligt mig det bästa av alla världar. Nära till allt, restauranger, havet, butiker, puls, lugn och ett mer spanskt område. Strandpromenaden sträcker sig hela vägen till Marbella, puerto Banus och är gångavstånd på ca 20 min. Marknad på tisdagar.

IMG_6077.JPG

Estepona

Estepona är en SÅ mysig stad med sina små slingriga gator klädda med krukor och växer i alla möjliga färger. Här hittar du mycket tapas och fiskrestauranger i varje hörn som mynnar ut i små mysiga torg och någon liten butik här och var. Havet precis intill med en magisk strandpromenad. Ett mer spanskt område. Marknad på söndagar.

IMG_6635.jpg

Nueva Andalucia, Puerto Banus.

Nueva Andalucia, Puerto Banus. Ett väldigt vanligt turistresemål och många hittar hit under högsäsongen. Runt Centro Plaza är väldigt nära att bo till det mesta. Väldigt uppstyrt och vackert område med trevliga restauranger och en strandpromenad hela vägen till Marbella old town. Många svenskar hittar hit och du kan till och med finna menyer på svenska, svenska butiker och nästan så att närmsta granne på café är svensk. Svenska skolan ligger i närheten och du har i princip allt här. Som ett varmt och magiskt Sverige.

Jag älskar att sitta på olika caféen och jobba här då wi-fi är superbra och det finns många hälsocafén att jobba ifrån. Du hittar dem under fliken HÄR-LÄNK. Här finns ett mindre köpcentrum med klädaffärer. Superpopulär marknad på lördagar

IMG_6018.JPG

Marbella Old town

Att bo i Marbella Old town har sina för- och nackdelar. Nära till allt och väldigt mysigt att bara strosa runt i alla butiker, ta någon liten juice, glass eller spanska churros på ett utav torgen. Här hittar du även otroliga restauranger med hög kvalité. Se rekommendationer under "MAT"och ett måste att besöka om du inte bor här. Längs strandpromenden finner du härliga restauranger att sitta och avnjuta i solen. Strand att bada på längs hela kusten. Gångavstånd till allt. Det är väldigt mycket folk under högsäsong och ett myller från morgon till kväll, så vill du ha mer lugn rekommenderar jag att bo lite utanför old town. 

IMG_9750.HEIC

Calahonda

Calahonda. Här bodde jag uppe i ett hus i bergen i ca 1,5 år. Magisk natur. Väldigt nära flygplatsen, ca 25 min och i mitten av Malaga och Marbella. Ett väldigt brittiskt område nära havet, men mer spanskt ju högre upp du kommer i bergen. Bil kan vara bra att ha då kommunaltrafiken inte är att lita på generellt. Här kan du finna otroliga boenden men havsutsikt och bergsutsikt eftersom du oftast är lite högre upp. Finns såklart boenden längs med havet, men då hade jag rekommenderat andra städer. Närmsta butiker är i Fuengirola.

IMG_3930.jpg

Cala de mijas

Grannstaden till Calahonda. Hit hittar många äldre britter och holländare. Fina stränder som sträcker sig flera mil. Ta en lång strandpromenad varje morgon till soluppgången och njut av ett dopp på vägen. En hel del restauranger längs vägen och på stränderna. Mysiga områden och bra för avkoppling.

IMG_7641.jpg

Under frågor och svar skriver jag mer om vart du kan hitta ditt drömboende. Klicka på knappen nedan för att komma dit. 

Hoppas du hittar mycket inspiration. Guiden fylls på regelbundet så kika in för att fylla på med fler ljuvliga matupplevelser, vackra stränder, spännande städer och aktiviteter!

bottom of page