top of page

Kosttillskott och boost under första trimestern av graviditeten


Nedan delar jag om de kosttillskott som jag tillsatte när jag fick reda på att jag var gravid. Eftersom jag inte fick i mig så mycket näring så gjorde jag en dryck nedan som jag delar recept på. Viktigt här att tänka på är att alla kroppar är olika och detta är vad jag tillsatte.


Kosttillskott:

3 kapslar Basic prenatal / dag från @Thorne

1 msk kollagen/ dag från Pureness (Läs mer här)

1 msk Omega 3/dag från ArcticMed (läs mer här)

Magnesium, dosering efter behov (2-3 kapslar/kväll) Pureness (Läs mer här)

1 kapsel extra järn från Blodbuilder (endast i några veckor då jag lågt väldigt lågt på järn i början och detta hjälpte snabbt att få upp mina järnvärden i kombination med all citrus jag fick i mig).Jag drog även i mig ett litet glas med en rawpulver-blandning varje dag för att få i mig vitaminer och mineraler eftersom jag inte fick i mig så mycket grönsaker och ren näring.


Boostdryck:

1 tsk raw blåbärspulver

1 tsk raw havtornspulver

1 tsk raw nyponpulver

1 msk flytande kokosolja

2 dl vatten


Blanda samman och svep. Mängder av antioxidanter, vitaminer och mineraler. Denna fick även igång min mage då jag var väldigt förstoppad som många är i början av sin graviditet. Kokosoljan gör sitt.


Ät det kroppen önskar, men i åtanke att fostret behöver näring. Mår du illa som jag gjorde så går detta oftast över efter en period, så håll ut! Klarar jag det så gör även du det :)
Koden Holisticjonna ger dig 20% på hela Pureness sortiment. Du hittar kollagenet HÄR. Det finns olika kollagen med olika smaker.

Koden Holisticjonna ger dig 10% på hela Arctic Meds sortiment. Du hittar omega 3 HÄR. Fantastisk omega 3!

Comments


bottom of page