top of page

DJUPANDNING

Idag skriver jag om ett helt ovärderligt verktyg, nämligen djupandning!

Många av oss är helt omedvetna om vår andning.

Andas gör vi, men inte medvetet. Det är verkligen inte helt självklart att vara medveten om sitt andetag. Autopiloten kickar in och många av oss andas väldigt flyktigt.

Jag gick runt i många år och kände att jag nästan inte fick luft. Mina axlar var uppe vid öronen konstant och andningen nådde aldrig ner hela vägen i magen. När vi andas ytligt, lätt och flyktig (i övre bröstkorgen) så skapar vi en stress i kroppen för att vi inte syresätter våra muskler och celler ordentligt, det i sin tur kan leda till att vi känner oss spända och i obalans.


När vi djupandas, det vill säga, tar långsamma djupa andetag ända ner i magen, så sätter vi diafragman i arbete. Diafragman är vår stora andningsmuskel som finns i lungornas botten. Man kan jämföra djupandning med att massera våra inre organ för det som händer är att diafragman åker upp när vi andas in djupt och åker ner när vi andas ut, den masserar alltså våra organ i processen. Att använda oss av diafragman och ta riktigt djupa långa andetag ner i magen gör att vi syresätter våra muskler och celler ordentligt, vilket gör att djupandning kan ge oss mer energi och en känsla av balans i kroppen. Men inte bara detta, djupandning främjar vår hälsa på så många fler sätt än det.



Varför djupandning är helt avgörande för självläkning

⭐️ Påverkar nästintill alla andra av kroppens funktioner. ⭐️ Sänker stressen i kroppen ⭐️ Kan minska ångestkänslor ⭐️ Hjälper till att släppa på spänningar i muskler ⭐️ Stimulerar lymfsystemet ⭐️ Stimulerar matsmältningen ⭐️ Förändrar hjärnans uppfattning av stress och smärta

Hur gör jag?

✨Sitt eller ligg i en bekväm position. ✨Lägg ena handen på magen strax under naveln ✨Lägg den andra handen på bröstet ✨Ta ett djupt andetag in genom nästen och låt magen trycka ut handen ✨Andas ut genom munnen, långsamt med lite lite luft i taget, känn hur magen drar sig tillbaka mot ryggraden ✨Upprepa minst 3 gånger.

Massa kramar och kom ihåg, små förändringar kan skapa magi. Jonna

Senaste inlägg

Visa alla

Fyra favoriter - homeopatmedel & cellsalter

SÅ, vad är då homeopatmedel och cellsalter? Homeopatiska medel är läkemedel som ordineras utifrån sjukdom. “Lika bota lika” är ett uttryck som används och är ett grundantagandet för homeopatin. Menas

bottom of page