top of page

Fyra favoriter - homeopatmedel & cellsalter

SÅ, vad är då homeopatmedel och cellsalter?

Homeopatiska medel är läkemedel som ordineras utifrån sjukdom. “Lika bota lika” är ett uttryck som används och är ett grundantagandet för homeopatin. Menas med ett ämne som kan skapa vissa symptom hos en frisk individ, kan bota samma symptom hos en sjuk individ. Det homeopatiska läkemedlet verkar sedan på så sätt att det stimulerar kroppens eget försvar och självläkande förmåga.


Homeopatmedel jobbar både med de fysiska, mentala och själsliga i vår kropp. Skillnaden mellan homeopatmedel och cellsalter är att cellsalter är mineraler som våra celler behöver och består av. Dock har de flesta av oss brister på dem idag och endast genom att tillsätta rätt cellsalt kan vi uppleva stor skillnad.


Det homeopatiska läkemedlet verkar sedan på så sätt att det stimulerar kroppens eget försvar och självläkande förmåga.


Det som är väldigt spännande här är att just homeopatin och dessa naturliga medel används i sjukvården och doseras upp till 40% till alla patienter i flera länder i Europa som Tyskland och Schweiz.

FYRA FAVORITER:

  • Acconitum- kallas för “akutmedel” inom homeopatin och är fantastiskt vid chocktillstond, ångest, oro, inflammation eller infektion i kroppen.

  • Magnesium phosforikum ett cellsalt som jag använder mycket, men även till klienter med smärta i den fysiska kroppen.

  • Lymosin. Kallas för “sopkvasten” och fungerar precis som det. En sopkvast som städar kroppen från slaggproduketer och hjälper lymfsystemet som inte har ett eget transportsystem att bli av med dessa. Väldigt bra vid inflammation eller när du vill stötta kroppen lite extra och bli av med slagg som vi lätt kan samla på oss.

  • Ignatsia Kallas för “sorgens medel” och stöttar mer på det känslomässiga planet. Använder denna vid undertryckta och obearbetade känslor etc för att öppna upp och släppa fram känslor

Comments


bottom of page