top of page

AUBERGINEGRYTA

Denna FANTASTISKA auberginegrytan kastade jag ihop och det blev sååå gott att jag bara måste dela för den var så ENKEL! ⁣⁣


Du behöver

4 personer ⁣⁣

1 aubergine ⁣⁣

1 stor röd paprika ⁣⁣

1 gul lök ⁣⁣

1 msk curry ⁣⁣

1/2 msk gurkmeja ⁣⁣

1/2 tsk mald koriander (krydda) ⁣⁣

2 dl ekologisk kokosmjölk ⁣⁣

5 tomater⁣

1/2 msk masala (köpt min blandning i Indien) ⁣⁣

1/2 tsk chili (älskar stark chili och köpt i Thailand) ⁣⁣

2 vitlöksklyftor ⁣⁣

1/2 dl ekologiska gula russin ⁣⁣

Salt och peppar ⁣⁣

⁣⁣

Gör såhär

Hacka löken och vitlök och bryn på medelvärme. Hacka även auberginen, tomaterna och paprikan i tärningar och lägg i när löken fått lite färg. Jag steker oftast i kokosolja och med smak denna gång. Tillsätt 1 dl vatten och låt puttra tillsammans med alla kryddor. ⁣⁣

⁣⁣

När både paprikan och auberginen börjar bli lite mjukare tillsätt kokosmjölken och russin och låt puttra på svag värme ytterligare 5 min. ⁣⁣

⁣⁣

Servera med qinoua eller svartris! Njut!

⁣⁣

bottom of page