top of page

CANDIDA. Har du?

Vad är det? Hur vet jag om jag har det? Jag har haft det! Läs vidare!


Vad är candida? Visste du att vår kropp består utav mer bakterier än celler? Så är det nämligen! Och större delen av dessa bakterier lever i vår tarmflora. Candida är en jästsvamp (candida albicans) som är en naturlig del av vår tarmflora och om candida förekommer i för stora mängder kan det påverka vår hälsa negativt.

Vår tarmflora består utan en blandning av goda och onda bakterier, och så länge candida, andra jästsvampar och bakteriestammar är i balans så finns det ingen anledning att oroa sig, det är när det "onda" bakterierna börjar ta över, som de kan orsaka problem för vår hälsa!

Candida orsakas framförallt av

⭐️För mycket socker och processad mat, den här typen av mat göder de onda bakterierna i tarmen och svälter ut de goda bakterierna. Candida livnär sig på just socker.

⭐️ Alkohol

⭐️Stress och sömnbrist

⭐️ Antibiotika (om du ätit en antibiotika rekommenderar jag probiotika efter, goda bakterier, som kosttillskott, för att balansera tarmfloran, då antibiotika slår ut de goda bakterierna i tarmfloran) Candida kan ge mängder utav symptom, och det kan därför vara svårupptäckt. Här är de flesta och vanligaste symptomen på candidaöverväxt: Gaser/uppsväll, Diarré, Förstoppning, IBS (orolig mage), Starkt sug efter sötsaker, Torr i munnen, Vit beläggning på tungan, Munsår, Allergier/matkänslighet, Dålig andedräkt, Acne, eksem, hudutslag, Torr och kliande hud (t.ex. mjäll, psoriasis), Muskelkrämpor, Ledvärk, Nagelsvamp, Yrsel, Mental dimma (brainfog, känner att du går runt i en dimma, kan inte tänka klart), Dåligt minne, Huvudvärk, Humörsvängningar, Ångest, Kronisk trötthet, Återkommande förkylning/influensa, Problem med sköldkörteln, binjurarna, Öroninfektioner, Ökad produktion av öronvax, Hårförlust, Droppande näsa, Fryser ofta osv.Du kan testa själv! Spottest för candida Testet ska genomföras direkt på morgonen utan att ha druckit eller ätit någonting före. 1. Ta fram ett glas och fyll det med vatten 2. Jobba ihop en stor mängd saliv i munnen utan att harkla 3. Spotta saliven i mitten av glaset. 4. Titta till glaset efter 5 minuter. 5. Om det hänger trådar från saliven ner i vattnet eller om hela saliven har sjunkit till botten är detta ett tecken på att candida har börjat växa ur kontroll.


Hur blir du av med Candida?

⭐️Candida livnär sig främst på socker, ett sätt att bli av med candidaöverväxt är att svälta ut den genom att utesluta socker och snabba kolhydrater.

⭐️ Se över din livsstil, minska stress, prioritera sömn

⭐️ Djupandas och meditera

⭐️ Komplettera med kosttillskott och andra tillägg som p'au darco te, oreganoolja.

Senaste inlägg

Visa alla

Fyra favoriter - homeopatmedel & cellsalter

SÅ, vad är då homeopatmedel och cellsalter? Homeopatiska medel är läkemedel som ordineras utifrån sjukdom. “Lika bota lika” är ett uttryck som används och är ett grundantagandet för homeopatin. Menas

Comments


bottom of page