top of page

Fem fördelar med omega-3-konsumtion under graviditet

Jag har ätit omega 3 under en lång tid och en högre dos än tidigare när jag blev gravid. Trots detta så kände jag av i kroppen att något saknades. Jag gjorde ett Omega-3 test från ArcticMed som visade att jag låg väldigt lågt på EPA och DHA, vilket är de viktiga essentiella fettsyrorna, alltså de fettsyror som är livsviktiga för kroppens funktion, men som vi inte kan producera själv, utan måste alltså tillsättas via kosten. Jag har nu, sen några månader tillbaka bytt ut min omega 3 till en flytande och naturlig omega 3 från ArcticMed med tillsatta antioxidanter från olivolja.


Nedan kan du läsa mer om varför det är så viktigt med omega 3 vid just graviditet. Artikeln är baserad på intervju med experten Mikael Marcko, med över 15 års erfarenhet av Omega-3 produktion och den som ligger bakom ArcticMed konceptet.


Varför omega 3 under graviditet?


Omega 3 är känd för att vara antiinflammatorisk, för att reparera celler och spelar en avgörande roll för den totala hälsan, särskilt för gravida kvinnor. Att konsumera tillräckligt med omega-3 under graviditeten kan ge många hälsofördelar för både mamman och det växande barnet. Nedan kan du läsa om de fem främsta fördelarna med omega-3-konsumtion under graviditeten:


  • Omega-3 fettsyror är viktiga näringsämnen som hjälper till att stödja utvecklingen av fostrets hjärna, ögon och nervsystem. Främjar optimal hjärnutveckling och ger barnet bättre förutsättningar för bra hjärnfunktion, IQ.

  • Minskad risk för för tidig födsel. En systematisk genomgång av kontrollerade försök fann att kosttillskott med omega-3-fettsyror under graviditeten minskar risken för för tidig födsel före 34 veckors graviditet avsevärt.

  • Intag av omega 3 under graviditeten kan minska risken för allergier hos barn, särskilt eksem och äggallergier.

  • Förbättrad mental hälsa hos modern under graviditeten. Kan bidra till att skydda mot postpartum depression.

  • Förbättrad immunfunktion: En studie publicerad i Journal of Nutrition fann att spädbarn vars mödrar konsumerade omega-3-tillskott under graviditeten hade förbättrat immunfunktionen, jämfört med spädbarn vars mödrar inte tog några tillskott.


Sammantaget spelar omega-3 konsumtion en viktig roll i barnets tillväxt och utveckling under graviditeten. 20% av fettet i hjärnan består av omega-3 fettsyran DHA. Den essentiella fettsyran är nödvändig för optimal utveckling av hjärn-, nerv – och synfunktion redan från fosterstadiet.


Det rekommenderas att gravida kvinnor konsumerar omega-3 kosttillskott eller livsmedel som är höga i omega-3 fettsyror för att säkerställa en hälsosam utveckling.


En obalans mellan fettsyrorna kan återställas genom att tillföra ett dagligt tillskott till kroppen. Kan varmt rekommendera ArcticMeds omega 3 som du kan läsa mer om och beställa HÄR. En naturlig och ren omega 3 som gått igenom rening för bla att minska risken för ftalater (kemiska mjukgörare i plaster) i oljan. Via länken HÄR har du 10% på ett helt köp.
Hoppas du fått med dig mer kunskap kring omega-3 test vid graviditet och känner du dig osäker så kan jag varmt rekommendera att göra ett test för att säkerställa hur du ligger till.


Senaste inlägg

Visa alla

Fyra favoriter - homeopatmedel & cellsalter

SÅ, vad är då homeopatmedel och cellsalter? Homeopatiska medel är läkemedel som ordineras utifrån sjukdom. “Lika bota lika” är ett uttryck som används och är ett grundantagandet för homeopatin. Menas

Comments


bottom of page