top of page

KLADDKAKA MED APELSIN

Kladdig. Kall. HIMMELSK. Glutenfri och sockerfri som alltid. Raw och apelsinchokladig. VOILÀ 👇🏼





Botten:

2 dl fiberhavregryn eller helt glutenfria

1 dl cashewnötter (blötlägg 4h)

2 msk kokosolja

2 msk vatten

1/2 tsk salt

4 dadlar

1 krm kardemumma


Mixa botten i en matberedare. Smörj en form med kokosolja och tryck ut degen.


laddkakslagret med apelsin

3 dl blötlagda valnötter (minst 4h)

6 msk kakao

1/2 tsk salt

12 st dadlar

3 msk kokosolja

3 dl mandelmjöl

1 dl vatten

1 tsk apelsinsaft från färsk apelsin

1 1/2 riven ekologisk apelsin (skalet endast)


Mixa i en matberedare till en slät smet. Bred ut i formen över botten och kör in i frysen, minst 2h.


Vid servering, toppa med lite krossade mandlar och apelsin 🍊🌿

bottom of page