top of page

Vad är rätt och fel som blivande mamma?

Vad är rätt och fel som blivande mamma? Vad bör man veta och vad kan man ta reda på? I detta inlägg delar jag mina tankar kring min resa som blivande mamma och tankar som man kanske inte säger högt..?


Sitter här och funderar på om det finns rätt och fel som blivande mamma. Kan man bara skaffa barn sådär, utan någon som helst kunskap eller erfarenhet? Vad säger du här?


Jag är i vecka 34, veckorna rusar förbi och om 6 veckor är jag beräknad. Då blir jag mamma till ett litet mirakel. Men sen då? Nu har jag ju klarat av att bära ett barn i mer än 8 månader, kommer jag bli en bra mamma då? Jag har aldrig bytt en blöja i hela mitt liv och höll i ett spädbarn för första gången för tre år sen.


Efter att ha pratat med er på Instagram om vad som verkligen behövs inför ett barn, då alla appar gör mig så överväldigad så har jag nu införskaffat en barnvagn. Hittat en så bra begagnad, det förstod jag också är så bra. Barn växer snabbt! I dessa appar är det milslånga listor på vad man behöver införskaffa innan barnet kommer och det känns som det mest avancerade någonsin, vet knappt vad 1/3 är på dessa listor.. Vad säger du? Ska man ta reda på allt, eller kan man verkligen göra som jag och tänka att det löser sig på vägen..vi har ju en vagn..


Jag känner mig väldigt trygg i allt som kommer, trots att jag är totalt nybörjare, en riktig rookie. På mitt tidigare jobb vann jag pris som "årets rookie", kan man göra det som mamma också? Kommer det liksom dimpa ner ett guldigt diplom i brevlådan med en kursiv text där det står allt som jag gjort bra..? Min kille har ju koll, han läser på och kollar upp. Han borde får ett diplom redan nu, inte jag. Han är en naturbegåvning i allt, säkert på att byta blöjor också. Tänker att han får ta dem första haha, det kanske ändras när jag har mitt lilla mirakel på bröstet. Då kanske det enda jag vill är att lukta på hans bajs och byta när det behövs.


Detta är en hundradel av alla mina tankar som far runt i min hjärna, som ändå är väldigt lugn och trygg trots att jag står inför mitt livs viktigaste uppgift.


Oavsett om jag får ett diplom eller inte så kommer jag göra allt jag kan för att han ska må bra. Hoppas han är okej med att jag inte lusläser på om allt innan eller skaffar hem allt som finns på dessa listor.


Tur att våra vänner ser till att han kommer ha kläder på sig! <3


Comments


bottom of page