top of page

NÄRINGSJÄST - hur jag använder det

Vad är det? Vad är det bra för? Hur kan jag använda mig av det?


Vad är näringsjäst?

Näringsjäst, bjästflinor, b-jäst (ett specifikt märke), kärt barn har många namn! Näringsjäst används främst som smaksättare i mat men säljs också som kosttillskott, framförallt för håret, då dessa ljusgula flingor är väldigt rika på B-vitaminer. Näringsjäst är en torkad inaktiv jäst full med näring. Att den är inaktiv betyder helt enkelt att jästcellerna har fött och används därför inte till jäsning.


HÄLSOFÖRDELAR

⭐️Fullproppat med B-vitaminer ⭐️ Antioxidanter ⭐️ Näringsjäst är helt fritt från socker, mejeriprodukter och gluten. ⭐️ Fullvärdigt protein (innehåller alla aminosyror vi behöver få i oss genom kosten) ...och massa mer!


Ostig umami-nötig smak

Näringsjäst har en en ostig smak och är därför perfekt för dig som letar efter ett ett växtbaserat alternativ till ost. Tänk dig lite åt parmesanhållet, funkar perfekt när man vill åt en ostsmak i exempelvis pesto, ostsås, grönsaksbiffar. Det är också perfekt att använda dig av näringsjäst när du vill åt den där umami-smaken!

Hur använder jag det?

⭐️ Strö över popcorn, pasta, grytor osv ⭐️ Rör ut i soppor för en umamismak ⭐️ Som en "ost"-smaksättning i såser, biffar ⭐️ Som förtjockningsmedel för soppor och såser


Du hittar flera recept här på hemsidan med just näringsjäst! Sök på näringsjäst i sökrutan under recept om du är nyfiken på att prova!

Senaste inlägg

Visa alla

Fyra favoriter - homeopatmedel & cellsalter

SÅ, vad är då homeopatmedel och cellsalter? Homeopatiska medel är läkemedel som ordineras utifrån sjukdom. “Lika bota lika” är ett uttryck som används och är ett grundantagandet för homeopatin. Menas

Comments


bottom of page