top of page

TISDAGSDEJT. VI SKRIVER DIG I STEN.


Måndagkväll, snart tisdag och ett leende tar form på mina läppar. Imorgon är det tisdag, hans tisdag och tisdagsdejt. Jag har inte en aning om vad vi ska göra, vilket inte spelar någon roll alls, utan bara vetskapen av att veta att jag ska vara med honom en hel kväll utan distraktioner gör mig varm.


Minns hur jag berättade om min idé för ett år sen till min kille, som såg på mig lite skeptiskt först. Jag fortsatte i min entusiasm att berätta om världens bästa grej och hur vi varannan tisdag skulle få ta ansvar för att förbereda en tisdagsdejt. VAD dejten innebär spelar absolut ingen roll, men från ca kl 18:00 och till nästa dag är det vår tid. Tror att han trodde att det behövde vara ett stort projekt varje vecka och därav att han inte hakade på min eurofori direkt, men vi testade och idag, ca 52 dejter senare skriver vi det i sten.


Det är bland det finaste och mest värdefulla, att se, höra och känna varandra i närvaro lite extra en dag i veckan.


Så, hur gör vi?


Varannan tisdag är det alltså min tur att förbereda en dejt till oss. Denna kan vara storslagen som pytteliten. Kosta massor, till att vara helt gratis. Det enda vi behöver är varandra och en extra omtanke.


Jag brukar ställa mig frågan, "vad behöver vi/jag/han just nu"? Kanske blir svaret "att gapskratta, träning, vatten, intimitet, mat lugn eller äventyr". Detta kan leda till en picknick på stranden med tacos och backgammon, boka en resturang vi velat gå till läänge, göra något vi aldrig gjort som att gå på balett, ljusshow eller ge varandra en lång massage med en speciell olja.


Det ska alltså skilja sig från resten av veckodagarna och ha en fin tanke bakom. Säger det igen, vad det är är oväsentligt, bara det blir av och att investera i relationen lite extra är det bästa jag vet.


Nedan delar jag med mig några av alla dejter vi haft:


 • Balett

 • Dansa hemma till en förberedd spellista

 • Massage med speciella oljor

 • Ljusshow

 • Restaurangbesök

 • Picknick på stranden med backgammon

 • Meditation, tända ljus och mantra

 • Laga storslagen middag hemma

 • Träna

 • Laga pannkakor och lyssna på en podd på terassen

 • Duka upp tapas på en matta utomhus till solnedgången med musikfavoriter i bakgrunden

 • Dansa och sjunga karaoke hemma

 • Lära oss 50 spanska ord med massa snacks

 • Åka segelbåt

 • Spela gitarr och skriva en låt

 • Bio

 • Ta en drink på en rooftop

 • Ta in på hotell

 • Gå en lång promenad

 • Bestiga ett berg

 • Skriva lappar med olika små utmaningar

 • Ta en te på ett favoritcafe och rita av varandra


Ja, du ser. Listan kan göras lång! Hoppas detta kan inspirera dig i en relation du älskar att hylla den ännu mer.


Comments


bottom of page