top of page

Vägen till lugn mage


Under mina år som terapeut har jag träffat många klienter med magproblem, även något som jag själv tampats med under många år. För mig har det varit en resa att förstå grundorsaken och få bukt på dessa problem, men med små steg och en tydlig plan är jag idag fri från symptom som gaser, svullnad, orolig mage och stressmage.


I nedan artikel delar jag mer om vad du kan göra vid magproblem och IBS. Jag tar även hjälp av experten Sofia Antonsson som jobbar som dietist på företaget Belly Balance och som fördjupat sig under många år inom just detta. De har hjälpt över 100 000 patienter att förstå och bli kvitt sina magproblem.


I Sverige uppger ca 40% att de någon gång har problem med magen och många av dem har IBS. Vad är då IBS?


Stressmage, ballongmage, mjölkmage – IBS eller Irritable Bowel Syndrome är en funktionell mag- tarmsjukdom, vilket betyder att du inte kan hitta några fel i mage eller tarmar, de fungerar bara inte riktigt som de ska. Det har länge varit känt att psykologiska faktorer har betydelse vid IBS och att oro och stress kan förvärra sjukdomen. Nedan kan du läsa några av symptomen, som varierar från person till person, men inkluderar så gott som alltid några av följande:

 • Uppblåsthet

 • Gaser

 • Förstoppning

 • Diarré

 • Omväxlande förstoppning och diarré

 • Ofullständig tarmtömning (känslan av att inte vara färdig på toaletten)

 • Knip

 • Buller (ljud från magen)

 • Smärta (ofta på höger eller vänster sida under revbenen)

 • Trötthet

 • Nedstämdhet


QUICK-FIX - en sån vill jag ha! Tyvärr så är det inte så enkelt..


Belly Balance har riktat in sig på en metod och kostbehandling som heter FODMAP, som enligt vetenskapliga studier hjälper 75 % av personer med IBS. Kostbehandlingen är en del av Belly Balance behandling och används i kombination med kunskap om magen och stresshantering. FODMAP är en otroligt effektiv metod där du jobbar strukturerat, kontrollerat och i ett tempo som känns okej för dig. Allt för att kropp och knopp ska hänga med, då blir det som bäst och magen blir lugn och glad!


Genom Belly Balance fina app som du finner här HÄR gör du en helt kostnadsfri behandling för att ta reda på om detta kan hjälpa dig. Du finner en tydlig plan, steg för steg- något de jobbat på under flera års tid!


Fler än 90% upplever minskade symtom efter slutförd behandling - det är långt bättre än något läkemedel någonsin kunnat uppmäta.


Hur funkar en sådan behandling?


I Sverige har standardiserad behandling av IBS och magproblem länge saknats. Sedan några år finns nu kostbehandlingen FODMAP som enligt vetenskapliga studier hjälper 75 % av personer med IBS. De senaste åren har Belly Balance framgångsrikt behandlat tusentals personer med hjälp av FODMAP. Kostbehandlingen är en del av deras behandling och används i kombination med kunskap om magen och stresshantering. För bästa resultat är det viktigt att behandlingen görs på rätt sätt, antingen tillsammans med en dietist eller genom Belly Balance app. Många upplever positiva förändringar inom en vecka och inom 3-6 månader upplever fler en ökad livskvalitet.


● Få en lugnare och gladare mage som inte styr ditt liv

● Lära dig mer om kostbehandlingen FODMAP

● Förstå vilka livsmedel som orsakar dina symtom och undvika rätt saker

● Slippa lägga pengar på läkemedel och självhjälpspreparat

● Lära dig i din egen takt, var som helst och när det passar dig

● Få verktyg för att hantera stress


När du laddar ner deras kostnadsfria app kan du läsa mer och du får massor utav tips som hjälper dig på din resa mot en lugn mage. Se HÄR .


Kom ihåg, du är inte hela dina magproblem. Börja i små, små steg och våga ta hjälp! När du träffar rätt för just din kropp kan det vara avgörande och förändra hela din vardag.


Tveka inte att skriva till mig om du skulle ha någon fråga, annars ladda ner deras otroliga app och börja där eller ta kontakt med någon av experterna på Belly Balance.


Kramar från mig och Sofia på Belly Balance


Var denna artikel till hjälp för dig?

 • 0%Ja, så himla bra!

 • 0%Skulle vilja läsa mer!


Sofia Antonsson, dietist på Belly Balance


Senaste inlägg

Visa alla

Fyra favoriter - homeopatmedel & cellsalter

SÅ, vad är då homeopatmedel och cellsalter? Homeopatiska medel är läkemedel som ordineras utifrån sjukdom. “Lika bota lika” är ett uttryck som används och är ett grundantagandet för homeopatin. Menas

Opmerkingen


bottom of page