top of page

Varför omega 3 vid ADHD?


Många som pratar om Omega 3 och dess otroliga effekter och jag är nyfiken på att grotta in mig mer, utöver min kunskap som hälsoterapeut. Hur kan vi stötta kroppen på fler sätt vid ex graviditet, läs HÄR och andra sjukdomar och funktionsnedsättningar?


I denna artikel kan du läsa mer om hur du kan stötta kroppen med ren omega 3 vid ADHD.


I samtal med Micke Marcko grundare av ArcticMed pratar vi om Omega-3 och kopplingen till ADHD. Han berättar hur han pratat med många kvinnor, vars barn har ADHD och att det är svårt att ha barn som kämpar med koncentration, uppmärksamhet och ett underskott hyperaktivitet sjukdom. Såklart vill du som mamma göra allt du kan för att hjälpa ditt barn att hantera sina symtom och trivas och ibland är medicinering inte ett alternativ eller ens ett behov, utan det finns andra sätt. Låt oss dyka in i vetenskapen.


I flera kliniska studier har det visat sig att omega-3 har en positiv inverkan på barn och vuxna med ADHD.


Omega-3 fettsyror EPA och DHA är avgörande för hjärnans funktion och utveckling, speciellt hjälper de med neurotransmission, eller hur meddelanden skickas mellan neuroner i hjärnan. Neuronerna, eller nervcellerna utgör den biologiska delen av vår psykologi och är grunden till alla våra känslor och tankar. Forskning har funnit att barn med ADHD tenderar att ha lägre nivåer av dessa fettsyror än de utan funktionsnedsättningen. I en överblick av flera studier år 2017 fann forskare att omega-3-tillskott ledde till förbättringar i ADHD-symptom, inklusive ouppmärksamhet, hyperaktivitet och impulsivitet. Omega-3 kan hjälpa till att reglera våra dopamin och serotonin nivåer i hjärnan, två neurotransmittorer som spelar en stor roll i ADHD.


Så, hur kan du nå dessa resultat med omega-3?


Ett alternativ är att tillföra kosttillskott, antingen i kapsel eller flytande form av en omega-3 som håller hög kvalitet för bästa resultat och som har testats för renhet. Rekommenderar varmt ArcticMeds Omega-3, du hittar den HÄR.


Ett annat alternativ är att fokusera på att lägga till omega-3-rika livsmedel till måltiderna, såsom fet fisk. Tyvärr innehåller nästan all fet fisk även tungmetaller och andra gifter, därav är högkvalitativ renad och naturlig fiskolja ett bra alternativ.


Att lägga till något nytt i ditt barns kost kan naturligtvis vara en utmaning. Men det finns några enkla medel du kan göra som inte kommer att störa deras rutin för mycket. Till exempel, använda Omega-3 olja i salladsdressingar eller smoothies. Du kan också bli kreativ med fiskrätter - till exempel, bakad lax med mangosalsa.


Omega-3 inte är ett botemedel för ADHD och det är viktigt att arbeta med ditt eller ditt barns läkare för att skapa en omfattande handlingsplan som behandlar alla aspekter av ADHD. Men som ett säkert och naturligt tillskott är omega-3 definitivt värt att överväga. Det är vanligt att se ett samband mellan de som har bla koncentrationssvårigheter, hjärndimma och/eller ADHD även har låga omega-3 nivåer.


Är du osäker på hur dina värden ser ut så kan du enkelt testa din omega-3 nivå, läs mer här.


Så, om du själv har ADHD, känner någon eller är en bekymrad mamma till ett barn med ADHD så kom ihåg att det finns verktyg för att stötta dessa symptom som idag kan påverka vardagen.


Kan varmt rekommendera ArcticMeds omega 3. En naturlig och ren omega 3 som gått igenom rening för bla att minska risken för ftalater (kemiska mjukgörare i plaster) i oljan. Klicka HÄR för att ta del av 10% på ett helt köp.


Hoppas denna artikel var till hjälp för dig och tveka inte att skriva till mig om du skulle ha någon fråga!


Varma hälsningar Jonna och Micke på ArcticMed

Senaste inlägg

Visa alla

Fyra favoriter - homeopatmedel & cellsalter

SÅ, vad är då homeopatmedel och cellsalter? Homeopatiska medel är läkemedel som ordineras utifrån sjukdom. “Lika bota lika” är ett uttryck som används och är ett grundantagandet för homeopatin. Menas

Comments


bottom of page