top of page

VEGANSKA GLUTENFRIA KANELBULLAR

KANELBULLAR. Veganska. Glutenfria och utan tillsatt socker. Amen! ⁣⁣







Ca 20 st bullar: ⁣

25 gram jäst ⁣⁣

75 gr kokosolja ⁣⁣

3 dl havremjölk

2 msk agave sirap ⁣⁣

1/2 tsk salt ⁣⁣

1 tsk kardemumma ⁣⁣

3 dl glutenfri mjölmix ⁣⁣(vanligt vetemjöl funkar också)

3 dl bovetemjöl ⁣⁣

1 1/2 dl kokosmjöl ⁣⁣

⁣⁣

Fyllning: ⁣

16 dadlar ⁣⁣

3 msk kokosolja ⁣⁣

3 1/2 tsk kanel ⁣⁣

2 msk kokossocker (för extra sötma, jag skippade detta men har haft det i förut). ⁣

⁣⁣

⁣⁣Gör såhär

Sätt ugnen på 200 grader. ⁣⁣

⁣⁣

Kärna ut dadlarna och lägg dem i blöt. ⁣Blanda samman jäst och mjölet och låt stå i 5 minuter.

⁣⁣

Smält kokosolja tillsammans med mjölken och agavesirapen och värm till 37 grader (fingervarmt). ⁣⁣

⁣⁣

Häll vätskan över mjölblandningen, blanda samman och tillsätt kardemumma och salt. Arbeta ihop till en fin deg. Låt stå och jäsa i ca 40 minuter. ⁣⁣

⁣⁣

Gör fyllningen och mixa samman dadlar, kokosolja och kanel med en stavmixer till det blir en slät massa. ⁣⁣

⁣⁣

Strö lite mjöl på en bänk och kavla ut degen ganska tunt. Bred på fyllningen med en slikepott enda ut i kanterna. ⁣⁣

⁣⁣

Vik in den övre kanten och den undre så det blir en rektangulär form på degen ⁣⁣

⁣⁣

Skär i 1-2 cm tunna remsor och snurra remsorna och ringla ihop till en fin bulle. ⁣⁣

⁣⁣

Placera bullarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla på med mjölk och lite agavesirap (för sötma och glans). ⁣⁣

⁣⁣

Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter tills de får en gyllene yta. ⁣⁣

⁣⁣

V O I L Á!

⁣⁣

bottom of page