KANELBULLAR. Veganska. Glutenfria och utan tillsatt socker. Amen!
Ca 20 st bullar:
25 gram jäst
75 gr kokosolja
3 dl havremjölk
2 msk agave sirap
1/2 tsk salt
1 tsk kardemumma
3 dl glutenfri mjölmix (vanligt vetemjöl funkar också)
3 dl bovetemjöl
1 1/2 dl kokosmjöl
Fyllning:
16 dadlar
3 msk kokosolja
3 1/2 tsk kanel
2 msk kokossocker (för extra sötma, jag skippade detta men har haft det i förut).
Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader.
Kärna ut dadlarna och lägg dem i blöt. Blanda samman jäst och mjölet och låt stå i 5 minuter.
Smält kokosolja tillsammans med mjölken och agavesirapen och värm till 37 grader (fingervarmt).
Häll vätskan över mjölblandningen, blanda samman och tillsätt kardemumma och salt. Arbeta ihop till en fin deg. Låt stå och jäsa i ca 40 minuter.
Gör fyllningen och mixa samman dadlar, kokosolja och kanel med en stavmixer till det blir en slät massa.
Strö lite mjöl på en bänk och kavla ut degen ganska tunt. Bred på fyllningen med en slikepott enda ut i kanterna.
Vik in den övre kanten och den undre så det blir en rektangulär form på degen
Skär i 1-2 cm tunna remsor och snurra remsorna och ringla ihop till en fin bulle.
Placera bullarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla på med mjölk och lite agavesirap (för sötma och glans).
Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter tills de får en gyllene yta.
V O I L Á!
Kommentare