top of page

Att starta företag. Hur började jag och varför?

När jag skriver detta inser jag att jag inte riktigt delat med er helt om min start av företag, vilka utbildningar jag har eller om min flytt till Spanien. Flytten till Spanien tar vi i nästa inlägg, för att inte trötta ut dig direkt med en lång bok. Är du nyfiken så hoppas jag att du får en härlig läsning nedan.


Jag har fått många frågor om detta och tänker att det är dags att dela detta mer såklart. Det första jag tänker på när jag skriver detta är att jag är väldigt orädd av mig och älskar att kasta mig ut i det okända. Det är nog en av mina främsta styrkor, att jag vågar kasta mig ut och tänker efteråt. Inte i allt, men i mycket. Jag ser inte på saker som att det blir “rätt” eller “fel”, utan snarare att det blir som det blir och skiter det sig har jag alltid möjligheten att lära mig något och göra om. Jag tänker att livet inte behöver vara så svårt och allvarligt, utan snarare härligt, energifyllt och spännande bara jag vågar ta möjligheterna, som livet ju är fullt utav.


Att starta företag var något som absolut inte var en självklarhet, för mig var det det, men inte från responsen av min omgivning när jag delade om detta. Jag hade ju absolut ingen erfarenhet och satt på ett helt otroligt jobb för min ålder, med bra lön, varumärke och trygghet. Att kasta bort något sånt var ju ren galenskap. Men jag visste att det fanns något mer runt hörnet som kallade på mig. Jag skulle göra något annat än att coacha ett stort team, som jag visserligen älskade, men inte inom mobila lösningar. Utan något större än så.


Jag hade läkt mig själv från min svåra smärtproblematik och ville hjälpa andra som var i samma situation. Jag kastade mig ut och startade Holistic Jonna AB, utan att knappt ha läst något om företag eller kunskap kring vad det egentligen innebar. Att läsa långa mallar på skatteverket är inget för mig, även om jag ibland önskar att det hade varit det. Jag lyfte på luren och sa glatt men bestämt “hej, jag vill starta företaget Holistic Jonna” varav jag fick svar, “vilken bolagsform önskar du” och hon började förklara djungeln för mig.


Därefter har företaget fått formas vartefter. Jag har gått på många minor som inte hade kunnat förhindrats, även om jag hade läst skatteverkets miljoner mallar. Erfarenheten var tvungen att komma, ibland som en storm och ibland med en vag magkänsla att jag borde gå en annan väg. Är så glad för detta, för det har stärkt mig och jag vet ännu mer vad jag vill. Jag litar helt på min kunskap jag har som mindfulnessinstruktör, NLP-coach, holistisk hälso- och livsstilsterapeut och livets lära i sig.


Att driva företag är det bästa jag någonsin gjort och jag har tagit hjälp mycket utifrån i form av en revisor, team och assistent där jag bollat bort de delar jag absolut inte kan eller vill lägga tid på att lära mig. Jag behöver inte kunna allt.


Mitt företag har gett mig oändligt med frihet och glädje och jag gör det jag brinner för, in i själen.


Det ledde mig till Spanien och livet jag lever här idag, som jag har kastat mig ut i. Många hinder har dykt upp på vägen och kommer alltid att göra tror jag, men jag är så glad att jag tar hindrena för vad de är, än att jag låter mina drömmar passera för att jag aldrig kastade mig ut. Vad är det värsta som kan hända?


Nästa vecka delar jag mer om min flytt till Spanien. Hur jag kände att jag äventyrade hela mitt förhållande i mitt beslut och återigen kastade mig ut i det okända.Ha en magisk dag.


Comments


bottom of page