top of page

GLUTENFRIA LUSSEKATTER

Ingredienser för 8-10 st

1 dl Kokosmjölk 1/2 dl smält kokosolja 1 dl Kokosmjöl 3 msk Fiberhusk 2 tsk Bakpulver 1 dl kokossocker 2 gr Saffran 3 st Ägg 1 tsk mortlad kardemumma Ett ägg till pensling. Russin till gradering


Gör såhär

☼ Sätt ugnen på 200 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.

☼ Mortla kardemummakärnorna och blanda samman alla ingredienser i en bunke. Knåda med händerna till en deg.

☼ Låt stå och svälla i ca 5 minuter.

☼ Knåda till degen på en bänk och dela upp i 8 delar. Rulla till vackra lussekatter. Sätt i russin och pensla med uppvispat ägg.

☼ Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter, eller tills det fått fin färg.


bottom of page