top of page

VINTRIG GRANOLA




För två stora burkar

2 dl hirs

6 dl havregryn

1 dl chiafrön

2 dl teffgryn

1 dl solroskärnor

1 dl pumpakärnor

1 tsk salt

1 1/2 msk kanel

1 1/2 msk mortlad kardemumma

3 msk honung/agave

1 dl vatten

2 dl hasselnötter

12 klippta dadlar

1 dl kokosolja


Gör såhär

1️. Sätt ugnen på 170 grader.


2️. Krossa hasselnötterna grovt och rör samman alla torra ingredienser och kryddor utom dadlarna.


3️. Smält kokosoljan och rör ner tillsammans med vatten och honung/agave.


4️. Sprid ut granolan på två plåtar. Grädda i ca 15-20 min tills granolan fått en fin yta.


5️. Ta ut och strö över dadlarna och låt svalna.


Förvara i burkar och ta fram och smarra i veckor framöver. Bra fett, kolhydrater, vitaminer, mineraler och protein. ALLT du behöver!

bottom of page