Quinoabars. Ojojojoj!
Du behöver
2 1/2 dl quinoa
1 dl hackade valnötter
1 1/2 dl solroskärnor
1 dl hackade mandlar
1/2 dl pumpakärnor
4 msk jordnötssmör
3 msk kokosolja
1 msk honung eller agavesirap
1/2 tsk flingsalt
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Täck en plåt med bakplåtspapper och sprid ut quinoan på plåten. Rosta i ca 10 min. Låt quinoan svalna helt innan du fortsätter.
3. Rosta nötter och frön i en stekpanna på låg värme.
4. Lägg jordnötssmör, kokosolja och honung i en värmetålig skål och värm upp över hett vattenbad under omrörning.
5. Blanda samman alla ingredienser och häll i en klädd form, ca 3 cm lager. Låt stå i kylskåpet i minst en timme innan du skär i bitar.
Dessa kan vara lite smuliga, men de som blev över från barsen använde jag som quinoacrisp på gröten ☺️ SÅ GOTT!